Meille tulee Organisaatiouudistus!

Meidän Organisaatiouudistus –lehti kävi haastattelumatkalla keskisuuressa suomalaiskaupungissa, jossa eletään kaikille kunnille tuttuja aikoja. Yhdeksän kuukauden tunteikas odotus palkitaan pian, sillä uuden organisaation LA eli launch-aika on huomenna 15.11. Viime viikot ovat olleet täynnä kiihkeitä valmisteluja, mutta nyt saa organisaatiouudistus tulla. 

– Emme vielä tiedä, tuleeko sieltä lintu vai kala, henkilöstö kuvaa tunnelmia. – Mutta pääasia on, että organisaatiouudistus olisi terve.

Tämänkertaisen organisaatiouudistuksen taustalla ovat samat syyt kuin edellistenkin, kertoo uudistuksen äiti, esihenkilö Margaret Kekkonen.

– Niin, uskon että useimpien esihenkilöiden perimään on ohjelmoitu ihan biologinen halu omaan organisaatiouudistukseen. Ainakin itselle on lapsesta asti ollut selvää, että vielä joskus haluan oman organisaatiouudistuksen, tai mieluiten useampia.
Entä minkä vuoksi organisaatiouudistukseen lähdettiin juuri nyt? Edellinen uudistus on alle kahden vuoden ikäinen, ja valvottaa vielä runsaasti öisin. Myös sitkeät lastentaudit ovat olleet riesana.  
– Ajattelimme, että on parempi jatkaa samaan syssyyn ja tehdä toinen heti perään. Jos menee monta vuotta välissä ennen seuraavaa, niin sitten totutaan perustyön helppouteen eikä jakseta lähteä siihen rumbaan enää, perustelee Kekkonen.

 
Organisaatiouudistusta on valmisteltu kunnanjohdon ja konsulttitoimisto Höpönlöpön kesken yhdeksän kuukauden ajan, mutta henkilöstölle asiasta tiedotettiin eilen. Mikä sai julkistamaan tiedon vasta kaksi päivää ennen organisaatiouudistuksen toteuttamisajankohtaa?
– Viestinnässä timing is everything ja ajoitus haluttiin täsmäyttää maksimaalisen impaktin aikaansaamiseksi quintuple aim- tavoitteiden mukaisesti, valottaa konsulttitoimisto Höpönlöpön Mikkopekkajukkis Hillo-Sipilä.
– Nyt kaksi päivää ennen launch-aikaa näyttäisi siltä, että meille on tulossa terve organisaatiouudistus ja uskalsimme jakaa ilouutisen.
Niin, mitä sanoisitte niille, jotka hieman empivät oman organisaatiouudistuksen hankkimista?

– Usein ajatellaan, että kaiken pitää olla valmista ja voimavarojen kohdallaan ennen kuin uskalletaan lähteä edes yrittämään uudistusta, pohtii Hillo-Sipilä. – Mutta sanoisin, että koskaan ei ole oikeaa hetkeä, eikä kannata odotella liian pitkään.

 
Varsinaiset synnytystuskat ovat vielä edessäpäin. Pelottaako H-hetki?

– Mitään uutta ei synny ilman kipua. Ja niinhän sitä sanotaan, että kun tuore uudistus vihdoin on käsillä, palkinto on kaikkien kärsimysten arvoinen, sanoo Kekkonen.

– On se vaan hieno fiilis poksauttaa silloin kuoharipullo esihenkilöiden kahvihuoneessa, säestää Mikkopekkajukkis Hillo-Sipilä ja puristaa Kekkosta kädestä.
– Vaikka siitähän se henkilökunnan työ vasta alkaa.

Entä osaako työpari vielä kertoa, tullaanko pienempiä ja isompia organisaatiouudistuksia näkemään kunnassa enemmänkin tulevaisuudessa? Kekkonen ja Hillo-Sipilä katsahtavat toisiaan veitikkamainen hymynkare suupielissä.
– Onhan siitä jo puhuttu, että tulee helposti sellainen organisaatiouudistuskuume, kun kerran alkuun pääsee. On ne vaan niin lutusia!

 


   

Leave a Comment