Neuvotteleva kasvatus

Kokousmuistio 
Aika: 5.1.2020  
Paikka: Päämaja, Iso Neukkari  
Läsnä: Poika12v, Äiti
Etäyhteydellä Massimies666, Stögö, Tappajamursu ja Johnniewalker2000
 
 1. Käytiin läpi edellisen kokouksen muistio. Äiti toi esiin, että siinä sovittuihin tavoitteisiin ei ole päästy. Poika12v kommentoi, että tavoitteet olivat olleet alun perinkin työnantajapuolen sanelemat. Äiti huomauttaa myös, että tämän päiväisen neuvottelun oli tarkoitus tapahtua ilman kännykkää. Poika12v vastustaa. Sovitaan, että kollegoiden etäyhteys Whatsappin välityksellä on sallittu, jos se ei häiritse neuvottelua. Poika12v lupaa vastineeksi poistaa kuulokkeet korviltaan.   
 
2. Ensimmäisenä asialistalla on Poika12v:n puutteellinen osallistuminen kotitöihin.  Astianpesukonetta ei ole tyhjennetty kolmeen viikkoon, ja Äiti on laittamassa viikkorahan jäihin. Poika12v:n mukaan vanhemmilla on elatusvelvollisuus, ja viikkoraha on välttämättömyys välipalojen ostamiseksi. Äiti huomauttaa, että koulussa on päivittäin tarjolla ilmainen lounas. Poika12v vetoaa oikeuteensa olla syömättä sitä, koska se on kauheaa, ja pyytää kollegoita vahvistamaan tiedon. Stögön mukaan kouluruoka on ’ihan kuraa’, ja muut yhtyvät näkemykseen. Poika12v vaatii viikkorahan maksamista ilman kotityövelvollisuutta em. perustein, ja painottaa, että kaikki hänen tuttavapiirissään saavat vanhemmiltaan rajattomasti rahaa. Stögön, JohnnieWalker2000:n, Tappajamursun ja Massimies666:n mukaan näin todellakin on.  Johnniewalker2000 kommentoi viestillä saavansa ’satkun aina kun pyytää’.  Kotityöasia jätetään kuumentuneen keskustelun vuoksi pöydälle.
 
3. Poika12v poistaa kuulokkeet korviltaan. Hän on tuonut esityslistalle kysymyksen CounterStriken (K-16) lataamisesta tietokoneelle ja peliaikojen vapauttamisesta. Hän pitää rajoituksia merkkinä siitä, että äiti ’pitää mua jonain 5-vuotiaana’. Poika12v kertoo kaikkien muiden 12-vuotiaiden pelaavan CS:Gota. Stögö, Johnniewalker2000 ja Tappajamursu vahvistavat tämän. (Massimies666 on lähtenyt käymään Mäkissä). Äiti huomauttaa, että ainakin Tappajamursu on saatujen ennakkotietojen mukaan 16-vuotias. Tappajamursu vahvistaa tiedon, mutta sanoo, ’mäoon pelannut jo kymmenvuotiaasta sitä’.  Äiti tuo esiin, että pelaamisen rajoituksilla tuetaan Poika12v:n muun harrastustoiminnan säilymistä. Poika12v argumentoi, että muulle harrastustoiminnalle ei ole tarvetta, koska aikoo E-urheilun ammattilaiseksi ja tienata miljoonia. Äiti kannustaa Poika12v:tä kehittymään kokonaisvaltaisesti ihmisenä, ja painottaa, että raha ei välttämättä tee onnelliseksi. Johnniewalker2000, Stögö ja Tappajamursu tuovat esiin, että nyt alkaa raidi ja Poika12v tarvitaan oikeaan bäkkiin. Poika12v lopettaa kokouksen yksipuolisesti poistumalla neukkarista. Esityslistan molemmat asiat jätetään pöydälle.    
 
4.  Äiti merkitsee kalenteriin seuraavan kokouksen 18.1 klo 14. Hän ilmoittaa Whatsappin välityksellä Poika12v:lle, että nettiyhteydet katkaistaan ja digilaitteet takavarikoidaan kyseisenä päivänä klo 13.45.  
Sitten hän alkaa tyhjentää astianpesukonetta.    
 

Leave a Comment